Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
02.01.2018

Met designtalent op weg naar succes


Design Laboratoriumstoel | Materiaal | Duurzaamheid | Green Design

Functioneel en aansprekend tegelijk: Design in het laboratorium is een echte uitdagingIn het laboratorium gaat het vooral om maximale functionaliteit. En toch speelt goed design ook een wezenlijke rol - vooral als het is gebaseerd op duurzaamheid. Een aspect dat niet alleen maatschappelijk, maar ook zakelijk zeer relevant is.Duurzaamheid - een begrip verovert de wereld

Wie nu leeft, moet ook altijd een blik op de toekomst hebben gericht - ecologisch, sociaal en economisch. Deze driehoek vormt voor steeds meer mensen de basis voor een leefstijl die op het gebied van gezondheid, voeding, consumptie en werk duurzaam is ingericht. Ze maken tegenwoordig een aanzienlijk deel uit van de middenklasse: academische achtergrond, gericht op vooruitgang en innovatie, bewust in de omgang met zichzelf en hun omgeving, familiair en nuchter - en beroepsmatig werkzaam in een branche waar innovaties worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld in laboratoria.

Naast ecologische en economische aspecten is ook maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijk argument - ook voor wat betreft de keuze van de werkplek. Als de werkgever hieraan meewerkt, tonen zijn werknemers een bovengemiddelde motivatie en loyale verbondenheid.Voorbereid op de toekomst: Nieuwe arbeidswerelden gericht op duurzaamheid

Hoge flexibiliteit en mobiliteit evenals een op innovatie, rechtvaardigheid en individueel welzijn gerichtbedrijfsconcept - Werkgevers moeten tegenwoordig op de ompetitieve arbeidsmarkt veel bieden om academisch geschoolde vakkrachten te verwerven. Dat geldt met name voor de laboratoriumbranche - een markt die in bijzondere mate op hoog gekwalificeerde professionals is aangewezen.

Nergens ontstaan zoveel ideeën als in laboratoria - en nergens worden er zoveel specialisten gevraagd. Het moderne laboratorium is bij uitstek de werkomgeving van de toekomst: in alle opzichten hoog ontwikkeld - ook op het gebied van duurzaamheid.Hygiene first: Hoe kan duurzaam design daar een bijdrage leveren, terwijl het in eerste instantie om reinheid gaat?

De werkzaamheden in laboratoria worden gekenmerkt door de hoge eisen die aan hygiëne worden gesteld. Ook laboratoriummeubels moeten in eerste instantie functioneel voldoen aan de speciale eisen die in laboratoria gelden. Clean, steriel, reinigingsvriendelijk, compact, maximaal functioneel maar tegelijkertijd comfortabel - en hierbij moet rekening worden gehouden met het streven naar duurzaamheid. Hierdoor worden de verwachtingen op het gebied van design en materialiteit zeer hoog opgeschroefd. Ten slotte worden in zo'n speciale omgeving als een laboratorium niet alleen materialen zwaar belast. Zitoplossingen voor laboratoria moeten zich ook door een hoge mate van zitcomfort onderscheiden, om te kunnen voldoen aan de qua fijnmotoriek veeleisende arbeidshandelingen.Functioneel, duurzaam en met een aantrekkelijke vormgeving: De Labsit heeft veel talenten

Bij een goed design draait het tegenwoordig om veel meer dan alleen het uiterlijk. Vooral met het oog op duurzaamheid vervult het design een volledig nieuwe rol: een rol op het gebied van verantwoordelijkheid. De gebruikers moeten niet alleen genieten van alle technische aspecten, maar ook van het dagelijks gebruik.

Met Labsit biedt Bimos een intelligente en zonder uitzondering aantrekkelijke allround-oplossing voor het zitten in de meest innovatieve omgeving ter wereld: het lab. Of het nu gaat om het buitengewoon aansprekende en functionele Hygienic Design, de compacte, aan de lichaamsvorm aangepaste vormgeving of het gebruikscomfort, Labsit overwint met gemak alle uitdagingen waarmee een moderne laboratoriumstoel te maken krijgt.

U wilt meer te weten komen over laboratoriumoplossingen die functioneel, visueel aantrekkelijk en duurzaam geproduceerd worden? Hier vindt u meer informatie over de zitoplossingen van Bimos.
  0
  0         


terug naar het overzicht PDF print