Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
11.09.2017

Design in het lab: De eisen aan een laboratoriumstoel


Design-lab | laboratoriumstoel

De eisen aan de vormgeving van een laboratoriumstoel



Wanneer is een ontwerp geslaagd? Er is bijna geen andere vraag waarover zoveel te zeggen is. Als het om aansprekende vormgeving gaat, zijn er simpelweg teveel verschillende smaken en voorkeuren. Dat een uitstekende designkwaliteit op de werkplek veel voordelen met zich meebrengt, kan echter niemand ontkennen. Een goed voorbeeld daarvan is de laboratoriumstoel.



Een modern lab vraagt een modern design

Het lab is de werkplek van de toekomst. Nergens zien zoveel innovaties het levenslicht. Waarschijnlijk is het de meest innovatieve plek ter wereld. In een in rap tempo veranderende arbeidswereld veranderen niet alleen de communicatie en techniek maar ook de eisen die worden gesteld aan het uiterlijk. Wat bij veel andere ondernemingen, organisaties en openbare instanties op andere gebieden altijd al een grote rol heeft gespeeld, bereikt nu eindelijk ook het laboratorium: de nadruk ligt op moderniteit. Exploitanten van laboratoria presenteren zich als hightech onderneming en laten vaak zien waar en op welk gebied innovaties ontstaan. Daarbij wordt het laboratorium steeds zichtbaarder en transparanter en krijgen ook de vertegenwoordigingsfunctie en de integratie in het algemene 'corporate design' steeds meer betekenis. Deze feiten verhogen de eisen die aan de laboratoriuminrichting, en daarmee aan laboratoriumstoelen en -krukken, worden gesteld.



Het design van laboratoriumstoelen als secundaire arbeidsvoorwaarde

Aantrekkelijk ontwerp in het laboratorium is altijd een statement. Naast de zichtbare impact brengt het ook positieve effecten voor het werkgeversimago met zich mee. Onderzoeken, bijvoorbeeld in opdracht van StepStone, tonen aan dat sollicitanten een goede werkomgeving tegenwoordig belangrijker vinden dan de financiële stimulansen. En dat is geen wonder als je bedenkt dat men tegenwoordig bijna net zoveel tijd op de werkplek doorbrengt als thuis. Een uitstekend vormgegeven laboratoriumstoel draagt bij aan een moderne, aantrekkelijke werkplek en wordt zo een belangrijke factor in de zogenaamde 'War for Talents' op de arbeidsmarkt. Mensen associëren immers niks meer met hun werkplek dan de stoel waarop ze zitten. En of het nu gaat om de werving of om het vasthouden van gekwalificeerde vakmensen op de lange termijn: een stoel van een hoge ontwerpkwaliteit zorgt er mede voor dat medewerkers graag en gemotiveerd naar hun werkplek op het lab komen.



Meer dan mooi alleen - wat is goed ontwerp in het lab?

Iedereen heeft een ander idee over wat mooi is. Het is net zo moeilijk om een geslaagd ontwerp objectief te beoordelen, als het is om de eisen aan een hoge ontwerpkwaliteit te formuleren. Want een goede vormgeving moet veel meer doen dan alleen blij maken. Ze is ook van doorslaggevend belang voor de gevraagde functie. Laboratoriumstoelen moeten bijvoorbeeld voldoen aan zeer speciale hygiëne-eisen. Voor eenvoudige en effectieve reiniging is een zo gesloten mogelijke vorm nodig, zonder naden en kieren waarin zich ongemerkt onzuiverheden kunnen ophopen. Bovendien moeten alle gebruikte materialen reinigingsvriendelijk zijn. De serie laboratoriumstoelen van Bimos onderscheidt zich door een geheel eigen 'Hygienic design'-concept. Een naadloze vormgeving levert de beste hygiënevoorwaarden op, net zoals de bestendigheid tegen alle gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen. Bimos combineert deze en andere speciale eigenschappen voor uitgebreide reiniging met de hoogst mogelijke esthetische eisen. br />


Wilt u uw laboratorium ook verrijken met aansprekend design? Bekijk dan hier meer informatie over de laboratoriumoplossingen van Bimos.




  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print