WELKOM BIJ BIMOS!WIE ZIJN WIJ?Wij zijn de toonaangevende fabrikant van uitstekende industriële en laboratoriumstoelen in Europa. Met deskundigheid, technische competentie en passie zorgen wij er al meer dan 50 jaar voor dat mensen op elke werkplek productief, gezond en goed zitten.

Alles wat wij doen, doen wij met overgave. Wij denken niet in producten, maar in oplossingen. Alleen op die manier kunnen wij met onze high-performance stoelen een maximale prestatie voor onze klanten neerzetten. Dat is geheel in lijn met ons doel: het leven op de werkplek elke dag weer iets beter maken. Dat kan door een ergonomie die perfect is afgestemd op het gebruik in een industriële omgeving of in laboratoria, door middel van een uitstekend ontwerp dat de medewerkers motiveert en hen toont dat zij worden gewaardeerd of door onze sociale en ecologische verantwoordelijkheid te nemen bij de productontwikkeling.


CIJFERS EN FEITENBedrijf
Door eigenaren geleid familiebedrijf
Directie: Helmut Link, Joachim Link
Opgericht: 1961
Werknemers 2018: 850

Hoofdkantoor: Meßstetten-Tieringen, Duitsland
Totale oppervlakte: 56.000 m²

Vestigingen: GB / ES / AT / NL / DK / MEX / USA / CN / GCC

Groepsomzet 2018: € 170.000.000
Export Percentage: 42%

Portfolio / 3 actieve merken
Interstuhl (zitoplossingen op kantoorgebied)
Bimos (zitoplossingen voor industrie en laboratorium)
BackforceINTERSTUHL – TWEE MERKEN, ÉÉN DOEL: DE KLANT ZIT ALTIJD GOEDBimos is een merk van Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG in Meßstetten-Tieringen (D). Als onderneming werken wij met twee sterke merken: Interstuhl voor de kantooromgeving en Bimos voor de industriële omgeving en laboratoria. Interstuhl en Bimos bedienen verschillende doelgroepen, maar zijn met elkaar verbonden door meer dan 5 decennia zitcompetentie en hetzelfde doel: door middel van hoogwaardige, ergonomische, comfortabele en uitstekend vormgegeven zitoplossingen die de productiviteit verhogen en de gezondheid en motivatie verbeteren van de mensen die op onze stoelen zitten. Als familiebedrijf staan wij voor onze verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en de regio. Met meer dan 650 medewerkers produceren wij ambachtelijke Duitse producten - uitsluitend in Duitsland. Wij geloven in "german engineering". Ons doel is dat onze klanten altijd goed zitten.

Bimos is toonaangevend bij de innovaties voor het zitten in een industriële en laboratoriumomgeving. Onze productportfolio voor deze branches bestaat uit vijf onderdelen: productie, ESD, laboratorium, cleanroom en staand werk. Voor al deze onderdelen bieden wij zeer gespecialiseerde zitoplossingen die perfect zijn afgestemd op het gebruiksdoel en de gebruiker. Door onze grote productportfolio en de flexibiliteit om producten desgewenst aan te passen, realiseren wij een optimale geschiktheid voor het gebruik. Onze producten voldoen werkelijk aan alle eisen die er aan een werkplek kunnen worden gesteld. Dat bewijzen ook de desbetreffende certificaten. Door onze nauwe contacten met de gebruikers uit de praktijk en de ergonomie zijn wij in staat om nieuwe producten snel en als daaraan behoefte is, te ontwikkelen.

Geen enkele andere onderneming beschikt over zo veel kennis over het onderwerp 'zitten' en de eisen waaraan de stoelen in de praktijk moeten voldoen als wij. Wij begrijpen wat de klant nodig heeft. Onze drijvende kracht is onze kennis van de specialistische werkomgevingen. Daardoor kunnen wij voor elke werkplek de beste oplossing bieden.

Met kennis, deskundig advies en engagement komen wij tot optimale oplossingen en bieden wij zekerheid als er beslissingen moeten worden genomen. Betrouwbaarheid en een snelle reactie zijn ons waarmerk, om het even of het advies, trainingen of gebruikstesten, levertijden of after sales support betreft.