Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
01.07.2017

Een goed ontwerp draagt bij aan de kwaliteit van de werkplek in het laboratorium


kwaliteit van werkruimte | laboratoriumstoel

Hoe exploitanten van laboratoria vakmensen aan zich binden en werkresultaten verbeteren



Schoon, steriel en uiterst functioneel - het laboratorium behoort niet bepaald tot de werkruimten die je direct associeert met een uitstekend ontwerp. Verre van dat! Want laboratoria zijn niet alleen in technisch opzicht hypermoderne plaatsen. Steeds meer exploitanten van laboratoria investeren inmiddels ook in een qua vormgeving aansprekende laboratoriuminrichting om de kwaliteit van de werkruimte te verhogen. Want zo kunt u medewerkers motiveren om betere resultaten te leveren en kunt u gemakkelijker vakmensen aantrekken.



Arbeidsvreugde als resultaat - gemotiveerde medewerkers als succesfactor

Vooral in het laboratorium geldt dat efficiënt werken vooral afhankelijk is van de bereidheid van het personeel om zich in te zetten. Samen met de kwalificaties van het personeel vormt deze bereidheid de doorslaggevende factor voor de kwaliteit van de werkresultaten. Of het nu om de farmaceutische industrie, biotechnologie, chemie of medische technologie gaat - de taken worden steeds complexer en de behoefte aan goed opgeleid personeel neemt voortdurend toe. De strijd om hooggekwalificeerde medewerkers is ook in de laboratoriumsector al lang losgebarsten. Daarbij gaat het niet alleen om het aantrekken van jong talent. Het is vooral van belang om mensen, en daarmee hun kennis en vaardigheden, langdurig aan uw onderneming of organisatie te verbinden.



Kwaliteit van de werkplek centraal stellen

Uit onderzoeken - onder meer van StepStone - blijkt dat werkgevers inmiddels een meer belang hechten aan een prettige werkomgeving en een hoogwaardige inrichting van de werkplek, dan aan bijvoorbeeld financiële factoren. Geen wonder - tegenwoordig brengen mensen nergens zoveel tijd door als op het werk. Een kwalitatief hoogwaardige werkplek, alsook een moderne, aansprekende, gezonde en niet in de laatste plaats comfortabele werkomgeving vormt een wezenlijke motivatiefactor - en getuigt bovendien van erkenning en waardering voor uw medewerkers.



De laboratoriumstoel als sleutel tot enthousiaste medewerkers

Controleren, testen, analyseren - laboratoriumwerk vraagt om uiterste concentratie. Medewerkers moeten daarbij altijd op hun laboratoriumstoel of laboratoriumstahulp kunnen vertrouwen. Naast de technische aspecten moeten ze echter ook kunnen genieten van het dagelijks gebruik. Want mensen meten de kwaliteit van een werkplek vooral af aan de kwaliteit van de stoel waarop ze zitten. Exploitanten van laboratoria die hun personeel ook vanuit designoogpunt een echte kwaliteitsoplossing willen bieden, kunnen ervan op aan dat een investering in een uitstekende laboratoriumstoel zich dubbel en dwars terugverdient. Op de korte termijn door een grotere motivatie van de medewerker en uitstekende resultaten; op de middellange termijn door de aanhoudende tevredenheid van de medewerker; en op de lange termijn door de binding van de werknemer en zijn specialistische kennis, die in het laboratorium van onschatbare waarde is.






De uitstekend vormgegeven laboratoriumstoelen van Bimos voor de inrichting van moderne, laboratoria met affiniteit voor design vindt u op:




  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print