Werkstoelen van Bimos


Werkstoelen voor productieafdelingen

Goede werkstoelen kunnen worden aangepast aan de omgeving. Omdat elke werkomgeving haar eigen uitdagingen kent. Dat geldt met name voor werkplekken op productieafdelingen met de specifieke omstandigheden die daarbij horen. Werkstoelen van Bimos combineren maximale bewegingsvrijheid, optimale ergonomie en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden met de grootst mogelijke robuustheid. Van de anatomische vormgeving van de zitting en rugleuning tot gemakkelijk verwisselbare bekleding en materialen die ook bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden, zoals vet, wegspringende vonken en spaanders: Werkstoelen van Bimos zijn perfect doordachte zitoplossingen. Bovendien voldoen ze niet alleen aan de noodzakelijke normen, maar zijn ze ontwikkeld in nauwe samenwerking met bedrijfsartsen en andere specialisten uit de praktijk.
naar de collectieESD-stoelen

Elektrostatische ontlading kan aanzienlijke schade veroorzaken in de steeds kleiner en gevoeliger wordende micro-elektronische componenten. Voor een halfgeleider is een ontlading vergelijkbaar met een blikseminslag in een boom. Werkstoelen moeten daarom voorkomen dat voorwerpen en personen op werkplekken in de elektronische industrie statische ladingen opwekken en moeten deze veilig kunnen afleiden. ESD-veilige werkstoelen van Bimos bieden allround bescherming: De geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding van de werkstoel vormen een betrouwbaar totaalsysteem. Dit voldoet niet alleen aan de gangbare normen, maar ook aan de hoge eisen van de dagelijkse praktijk.
naar de collectieLaboratoriumstoelen

Werkstoelen in een laboratorium staan voor grote uitdagingen. Die zijn niet te vergelijken met die van andere werkplekken. Naast de allerhoogste eisen op het gebied van reinigingsgemak moeten laboratoriumstoelen flexibiliteit bieden tijdens het werken. De portfolio van Bimos omvat werkstoelen en -krukken voor het laboratorium in een geheel eigen Hygienic Design met naadloze vormgeving en afwasbare, desinfecteerbare materialen. De ergonomie van de laboratoriumstoelen is nauwkeurig afgestemd op de werkzaamheden en lichaamshoudingen die kenmerkend zijn voor dit vakgebied, zoals de voorovergebogen houding tijdens microscoperen of pipetteren. Om in te spelen op de extreme belasting en regelmatige wisseling van gebruikers zijn de werkstoelen van Bimos compact vormgegeven en beschikken ze over flexibele, gebruiksvriendelijke verstelmogelijkheden.
naar de collectieCleanroomstoelen

Of het nu gaat om de micro-elektronica, farmaceutische industrie, optica of medische technologie: waar schone, ofwel steriele ruimtes een absolute voorwaarde zijn voor optimale resultaten van uw werkzaamheden, moet verontreiniging worden voorkomen. Bimos-werkstoelen voor cleanrooms worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de industrie en onderzoeksinstellingen. Alle cleanroomstoelen worden gemaakt met verzegelde bekleding die aan de achterzijde van een schuimlaag is voorzien, ingekapselde mechanismen en gladde, gesloten oppervlakken. Daarnaast voorkomen alle materialen van deze werkstoelen en -krukken de opbouw van elektrostatische ladingen. De unieke combinatie van logische concepten en de perfecte uitvoering resulteert in topklasse werkstoelen met vooraanstaande, gecertificeerde eigenschappen die zijn afgestemd op de behoeften van de praktijk.
naar de collectieStaand werk en stahulpen

Bijna een op de twee werknemers moet tijdens het werk langere tijd staan. Langdurig staan vormt echter een belasting voor het lichaam en is verantwoordelijk voor uiteenlopende aandoeningen van het hart- en vaatstelsel, de spieren en het skelet. Bimos biedt daarom naast werkstoelen en -krukken ook efficiënte stahulpen waarmee het lichaam kan worden ontlast. Ze ondersteunen de gebruiker tijdens staand werk zonder deze in een bepaalde houding te dwingen en de werkzaamheden te hinderen. Het assortiment varieert van eenvoudige ondersteuning voor kortstondige ontspanning tot flexibele oplossingen waardoor ook langere perioden staand werk zonder vermoeidheidsverschijnselen mogelijk zijn. Bovendien zijn alle stahulpen ruimtebesparend vormgegeven en kunnen ze gemakkelijk worden getransporteerd van A naar B.
naar de collectieAlle producten op een rij

De robuuste constructie van een Bimos-werkstoel is gebaseerd op de totale innovatiekracht van de toonaangevende producent van zitoplossingen voor professioneel gebruik in Europa. Voor elk toepassingsgebied ontwikkelt de onderneming - in samenwerking met bedrijfsartsen en onderzoekers - topproducten die zich zonder meer aanpassen aan de eisen die worden gesteld aan de betreffende werkplek - of het nu gaat om een laboratoriumstoel of een ergonomische zitplek voor de productie.
naar de collectie


PRODUCTIE PRODUCTIE - Neon 9570
Neon 9570
 PRODUCTIE - Neon 9573
Neon 9573
 PRODUCTIE - Neon 9571
Neon 9571

Neon

Buitengewone ontwerpkwaliteit gecombineerd met een voortreffelijke ergonomie en uitzonderlijk comfort: de Neon is de werkstoel van de nieuwe generatie in de productie. Geen andere productiestoel beschikt over vergelijkbare eigenschappen. Door het innovatieve 1+1-systeem is de bekleding van de stoel met één klik te verwisselen. Zo zorgt de Neon voor flexibiliteit, duurzaamheid en een optisch perfecte aanpassing aan elke werkplek.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Nexxit 9030
Nexxit 9030
 PRODUCTIE - Nexxit 9033
Nexxit 9033
 PRODUCTIE - Nexxit 9031
Nexxit 9031

Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving .

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Sintec 9800
Sintec 9800
 PRODUCTIE - Sintec 9803
Sintec 9803
 PRODUCTIE - Sintec 9801
Sintec 9801

Sintec

Beproefde kwaliteit voor persoonlijk zitgenot: De Sintec-werkstoel is volledig gebruiksvriendelijk en biedt flexibele zitmogelijkheden voor werkplekken op productieafdelingen. De werkstoel kent vele verschillende opties op het gebied van mechanismen en is standaard uitgevoerd met zitting- en rugleuningschalen van robuuste kunststof. De comfortabele, wisselbare bekleding is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Isitec 9603
Isitec 9603
 PRODUCTIE - Isitec 9608
Isitec 9608
 PRODUCTIE - Isitec 9613
Isitec 9613

Isitec

Groot incasseringsvermogen: Of het nu slijpstof, olie of spaanders zijn, de Isitec laat zien wat een goede werkstoel op productieafdelingen aan moet kunnen. Het Soft-Touch-integraalschuim is zeer taai, afwasbaar en bestand tegen desinfecterende middelen. Bovendien biedt de Isitec een aangenaam zacht en prettig zitcomfort. Tijdens het zitten zijn alle instelfuncties van de werkstoel zijn gemakkelijk en snel te bedienen met hendels.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - All-In-One 9640
All-In-One 9640
 PRODUCTIE - All-In-One 9643
All-In-One 9643
 PRODUCTIE - All-In-One 9641
All-In-One 9641

All-In-One

De All-in-one is een echte alleskunner en vult het gat tussen kantoor- en werkstoelen. In de ontwerplijnen Highline en Trend biedt deze stoel alle ergonomische eigenschappen van een bureaustoel. Dankzij het unieke all-inclusive ergonomieconcept voldoet de All-in-one aan de eisen van elke persoon en elke werkplek. Deze werkstoel voor de industrie, gezondheidszorg en onderzoek & ontwikkeling beschikt over een robuuste constructie en sterke materialen.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Unitec 9650
Unitec 9650
 PRODUCTIE - Unitec 9653
Unitec 9653
 PRODUCTIE - Unitec 9651
Unitec 9651

Unitec

Kleine prijs, grote prestaties. De Unitec-stoel is het voordelige instapmodel voor een goede zithouding op productieafdelingen. De standaard geleverde rugleuning met permanentcontact ondersteunt de gebruiker tijdens zittend werk. Bovendien geven de ruime zittingen en rugleuningen extra stevigheid. Dankzij een ruime keuze aan verschillende overtrekken kan de Unitec ook optisch worden aangepast aan nagenoeg elke werkomgeving. Dit maakt het tot een eenvoudige werkstoel voor praktisch alle toepassingen.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Krukje 9460
Krukje 9460
 PRODUCTIE - Krukje 9463
Krukje 9463
 PRODUCTIE - Krukje 9461
Krukje 9461

Krukje

De nieuwe krukken van Bimos zijn de comfortabele en flexibele oplossing voor kortstondig zitten. Door de uiteenlopende configuratiemogelijkheden zijn ze een veelzijdige zitoplossing voor de industrie, de dienstensector, ESD-ruimtes, de gezondheidszorg, laboratoria en cleanrooms.

Naar de collectie
 PRODUCTIE - Accessoires 9450
Accessoires 9450
 PRODUCTIE - Accessoires 9455
Accessoires 9455

Accessoires

Praktische support: Bij hogere zitposities op een werkstoel of -kruk biedt een voetsteun de juiste stevigheid. Voetsteunen zorgen voor een optimale hoek tussen het dijbeen en het bovenlichaam. Individuele afstelling is gemakkelijk dankzij een traploze hoogte- en zithoekverstelling. Zo garandeert de voetsteun altijd een goede doorbloeding van de benen, ongeacht de werksituatie of werkstoel.

Naar de collectie

ESD ESD - ESD Neon 9560E
ESD Neon 9560E
 ESD - ESD Neon 9563E
ESD Neon 9563E
 ESD - ESD Neon 9561E
ESD Neon 9561E

ESD Neon

Ook op ESD-werkplekken ijzersterk: Als het bij geleidende werkstoelen om de hoogste optische eisen in combinatie met ergonomie en comfort gaat, kan niemand om de ESD-stoel Neon heen. Zoals alle ESD-uitvoeringen van Bimos overtreft ook deze stoel de gangbare norm ruimschoots. Mede dankzij het zeer uitgesproken ontwerp verbindt deze ESD-stoel de hoogste technische eisen met langdurig zitplezier.

Naar de collectie
 ESD - ESD Nexxit 9030E
ESD Nexxit 9030E
 ESD - ESD Nexxit 9033E
ESD Nexxit 9033E
 ESD - ESD Nexxit 9031E
ESD Nexxit 9031E

ESD Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving .

Naar de collectie
 ESD - ESD Sintec 9800E
ESD Sintec 9800E
 ESD - ESD Sintec 9803E
ESD Sintec 9803E
 ESD - ESD Sintec 9801E
ESD Sintec 9801E

ESD Sintec

Betrouwbare ESD-bescherming nu als flexibele zitoptie: Dankzij zijn geleidende oppervlakken en volumegeleidende materialen is de ESD-stoel Sintec uitermate geschikt voor gebruik op ESD-werkplekken. De uitstekende ergonomische kwaliteit, het comfort en de afzonderlijke functies maken de ESD-stoel tot ideale zitoplossing voor elke werksituatie.

Naar de collectie
 ESD - ESD Unitec 9650E
ESD Unitec 9650E
 ESD - ESD Unitec 9653E
ESD Unitec 9653E
 ESD - ESD Unitec 9651E
ESD Unitec 9651E

ESD Unitec

Solide en voordelig. De ESD-stoel Unitec is dé basisoplossing voor de ESD-werkplek. De stoel heeft alle standaard beschermingseigenschappen om elektrostatische oplading te voorkomen en is eenvoudig in te stellen naar de behoeften van afzonderlijke gebruikers. De ESD-stoel is bijzonder geschikt voor werkplekken waar van tijd tot tijd niet alleen wordt gestaan maar ook gezeten. Bovendien is de stoel uitgerust met een royale zitting en een hoge rugleuning.

Naar de collectie
 ESD - ESD Basic 9150E
ESD Basic 9150E
 ESD - ESD Basic 9151E
ESD Basic 9151E
 ESD - ESD Basic 9152E
ESD Basic 9152E

ESD Basic

De ESD Basic is de allrounder onder de ESD-stoelen. Het is een voordelige zitoplossing voor ESD-werkplekken en is met name interessant door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De aan de lichaamsvorm aangepaste ergonomie, het hoge gebruikerscomfort en betrouwbare ESD-bescherming conform EN 61340-5-1 vormen alle wezenlijke kenmerken van een goede werkstoel voor de elektronische industrie.

Naar de collectie
 ESD - Krukje 9463E
Krukje 9463E
 ESD - Krukje 9461E
Krukje 9461E

Krukje

De nieuwe krukken van Bimos zijn de comfortabele en flexibele oplossing voor kortstondig zitten. Door de uiteenlopende configuratiemogelijkheden zijn ze een veelzijdige zitoplossing voor de industrie, de dienstensector, ESD-ruimtes, de gezondheidszorg, laboratoria en cleanrooms.

Naar de collectie

LABORATORIUM LABORATORIUM - Labster 9107
Labster 9107
 LABORATORIUM - Labster 9103
Labster 9103
 LABORATORIUM - Labster 9101
Labster 9101

Labster

Als laboratoriumstoel of -kruk: de Labster is een ware specialist op het hoogste niveau. De laboratoriumachtige functies, zijn comfort en ergonomie verleggen de grenzen op zitgebied tijdens laboratoriumwerk. Om optimale hygiënische omstandigheden te garanderen, is de laboratoriumstoel voorzien van een consequent naadloze vormgeving en een afwasbare Soft-Cover-bekleding van de mechanismen.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - ESD Labster 9107E
ESD Labster 9107E
 LABORATORIUM - ESD Labster 9103E
ESD Labster 9103E
 LABORATORIUM - ESD Labster 9101E
ESD Labster 9101E

ESD Labster

Doordacht tot in de details: Omdat in een laboratorium zelfs de kleinste verontreinigingen de kwaliteit van de resultaten van uw werkzaamheden in gevaar kunnen brengen, is de laboratoriumstoel uit de Labster-serie nu verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoering. Zo komen alle goede eigenschappen van de specialist tot hun recht en wordt tegelijk voorkomen dat stof- en vuildeeltjes door de laboratoriumstoel worden aangetrokken.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - Neon 9560
Neon 9560
 LABORATORIUM - Neon 9563
Neon 9563
 LABORATORIUM - Neon 9561
Neon 9561

Neon

Buitengewone ontwerpkwaliteit gecombineerd met een voortreffelijke ergonomie en uitzonderlijk comfort: de Neon is de werkstoel van de nieuwe generatie in de productie. Geen andere productiestoel beschikt over vergelijkbare eigenschappen. Door het innovatieve 1+1-systeem is de bekleding van de stoel met één klik te verwisselen. Zo zorgt de Neon voor flexibiliteit, duurzaamheid en een optisch perfecte aanpassing aan elke werkplek.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - Labsit 9121
Labsit 9121
 LABORATORIUM - Labsit 9123
Labsit 9123
 LABORATORIUM - Labsit 9125
Labsit 9125

Labsit

Intelligent en eenvoudig. De Labsit is de slimme allround-zitoplossing voor de meest innovatieve plek ter wereld: het lab. Het Hygienic Design, de compacte, aan de lichaamsvorm aangepaste vormgeving of het gebruikscomfort, de Labsit overwint met gemak alle uitdagingen waarmee een moderne laboratoriumstoel te maken krijgt. En dat geldt ook voor de flexibel inzetbare laboratoriumkrukken uit de Labsit-collectie.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - ESD Labsit 9121E
ESD Labsit 9121E
 LABORATORIUM - ESD Labsit 9123E
ESD Labsit 9123E
 LABORATORIUM - ESD Labsit 9125E
ESD Labsit 9125E

ESD Labsit

Zeker is zeker, met name op het lab: Elektrostatisch geladen personen en voorwerpen trekken de kleinste deeltjes aan. In een laboratorium kan dat leiden tot besmetting en kan het onderzoeksresultaten verstoren. Om dat te voorkomen, biedt de ESD-uitvoering van de laboratoriumstoel Labsit betrouwbare afleiding. Daardoor is deze slimme allrounder dé zitoplossing voor elk soort laboratorium.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - Nexxit 9030
Nexxit 9030
 LABORATORIUM - Nexxit 9033
Nexxit 9033
 LABORATORIUM - Nexxit 9031
Nexxit 9031

Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving .

Naar de collectie
 LABORATORIUM - Labor Basic 9130
Labor Basic 9130
 LABORATORIUM - Labor Basic 9133
Labor Basic 9133
 LABORATORIUM - Labor Basic 9131
Labor Basic 9131

Labor Basic

Goed werk op een solide basis. De Labor Basic is dé beproefde allround-zitoplossing voor het lab. Deze voordelige laboratoriumstoel is het instapmodel en beschikt in de basisuitvoering over alle noodzakelijke kenmerken voor gebruik in gebieden met eenvoudigere eisen. De kunstlederen bekleding is eenvoudig te reinigen en heeft antifungale en antimicrobiële eigenschappen.

Naar de collectie
 LABORATORIUM - Krukje 9463L
Krukje 9463L
 LABORATORIUM - Krukje 9461L
Krukje 9461L
 LABORATORIUM - Krukje 9F63L
Krukje 9F63L

Krukje

De nieuwe krukken van Bimos zijn de comfortabele en flexibele oplossing voor kortstondig zitten. Door de uiteenlopende configuratiemogelijkheden zijn ze een veelzijdige zitoplossing voor de industrie, de dienstensector, ESD-ruimtes, de gezondheidszorg, laboratoria en cleanrooms.

Naar de collectie

CLEANROOM CLEANROOM - Cleanroom 9181
Cleanroom 9181
 CLEANROOM - Cleanroom 9183
Cleanroom 9183

Cleanroom

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Reinraum Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.

Naar de collectie
 CLEANROOM - Cleanroom 9140
Cleanroom 9140
 CLEANROOM - Cleanroom 9141
Cleanroom 9141

Cleanroom

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Reinraum Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.

Naar de collectie
 CLEANROOM - Krukje 9463R
Krukje 9463R
 CLEANROOM - Krukje 9461R
Krukje 9461R
 CLEANROOM - Krukje 9F63R
Krukje 9F63R

Krukje

De nieuwe krukken van Bimos zijn de comfortabele en flexibele oplossing voor kortstondig zitten. Door de uiteenlopende configuratiemogelijkheden zijn ze een veelzijdige zitoplossing voor de industrie, de dienstensector, ESD-ruimtes, de gezondheidszorg, laboratoria en cleanrooms.

Naar de collectie

STAAND WERK STAAND WERK - Fin 9144
Fin 9144
 STAAND WERK - Fin 9144E
Fin 9144E

Fin

De revolutie op het gebied van staand werk: De Fin is met geen andere stahulp op de markt te vergelijken. Hij voldoet aan alle eisen aan stawerkplekken in de industrie, onderzoek, handel en op kantoor. De Fin ontlast, is prettig, comfortabel en is zeer intuïtief in het gebruik. Met zijn robuustheid, mobiliteit en niet op de laatste plaats zijn designkwaliteit vormt deze stahulp een geheel nieuwe klasse, ook in het ESD-model.

Naar de collectie
 STAAND WERK - Stahulp 9454
Stahulp 9454
 STAAND WERK - Stahulp 9452
Stahulp 9452
 STAAND WERK - Stahulp 9456
Stahulp 9456

Stahulp

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoeringen.

Naar de collectie
 STAAND WERK - Stahulp 9409
Stahulp 9409
 STAAND WERK - Stahulp 9408
Stahulp 9408
 STAAND WERK - Stahulp 9419
Stahulp 9419

Stahulp

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoeringen.

Naar de collectie
Actuele informatie uit het magazine

09.01.2018
Risicomanagement in laboratoria
Tot nog toe waren kleine bedrijven ontslagen van de verplichting een risicomanagementsysteem
Meer informatie
02.01.2018
Met designtalent op weg naar succes
In het laboratorium gaat het vooral om maximale functionaliteit. En toch speelt goed design ook
Meer informatie
23.11.2017
Laboratorium 4.0 - slim naar de toekomst
Weg van analoge processen en op naar de digitalisering: Onze arbeidswereld verandert
Meer informatie