De magazines van Bimos:
onze bijdrage aan uw vakkennis.


NIEUW: Bimos ontwikkelde speciaal over het onderwerp laboratorium het internetmagazine Labspace. Hier vindt u nuttige informatie over hygiëne, laboratoriumplanning en werkorganisatie, gezondheid en ergonomie, design, laboratoriumproducten en laboratoriummarkt.


In het Bimos magazine vindt u veel interessante artikelen over het onderwerp “zitten op de werkplek” en informatie over het complete productportfolio van Bimos.

Ansprechpartner Presse Carola Burrell
Marketing
Carola Burrell

c.burrell@interstuhl.de

Telefon: +49 (0)7436 - 871 - 339

RSS

Arbeitsstühle in der Industrie
25.07.2017

Werkstoelen in de industrie - Kenmerken van de perfecte industriestoel


Er is vraag naar moderne industriële werkplekken in praktisch alle sectoren. Goed uitgeruste werkplekken zorgen niet alleen voor een efficiënte uitvoering van werkzaamheden, maar ze bevorderen ook de gezondheid en het welzijn van werknemers. Het bijzondere aan industriële werkplekken is hun variabiliteit, veel werkzaamheden worden staand uitgevoerd, andere werkzaamheden daarentegen zittend - een combinatie van beide is ook mogelijk. Er wordt tegenwoordig verondersteld dat langdurig zitten op niet-ergonomische industriestoelen snel tot een verkeerde lichaamshouding en productieverlies leidt (zie BGIA-Report 5/2008).


[Lees artikel]


14.07.2017

Hoe ontwerp ik efficiënt een cleanroom?


Een cleanroom is volgens de definitie een ruimte waarin de concentratie deeltjes, partikels of kiemen in de lucht zeer laag gehouden wordt. De cleanroom moet bijgevolg zo ontworpen worden dat het aantal deeltjes dat in de ruimte kan komen of daar ontstaat, zo gering mogelijk is. Daarom zijn de temperatuur, luchtvochtigheid en druk in de cleanroom voortdurend constant.


[Lees artikel]


13.04.2017

LABSIT ONTVANGT CLEANROOM CLASSIFICATIE


De collectie Labsit van Bimos is officieel bekroond met het certificaat voor cleanroom classificatie door het Fraunhofer IPA. Dit kwaliteitscertificaat verklaart schriftelijk de bekwaamheid van het inzetten van Labsit voor cleanroom conform Cleanroom klasse 3 volgens DIN EN ISO 14644-1.


[Lees artikel]


07.04.2017

Gezondheidsklachten door langdurig staand werken


In winkels, aan de lopende band, in de horeca of in de kapsalon voeren meer dan de helft van alle werknemers in Duitsland hun werkzaamheden dagelijks gedurende meerdere uren staand uit. Hoewel de mens absoluut in staat is gedurende meerdere uren te staan, is hij door de evolutie niet geconcipieerd om permanent te staan, maar veeleer om afwisselend te liggen, zitten, staan en lopen, en voor alle houdingen die daartussen liggen. Door lang in één houding te blijven staan of zitten, wordt het lichaam onnatuurlijk en eenzijdig belast, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden.


[Lees artikel]


17.02.2017

Productkenmerken van de ESD-werkplek


ESD ('Electro Static Discharge') staat voor elektrostatische ontlading van geladen voorwerpen of personen. Bij ESD-beveiliging gaat het erom bijzonder gevoelige componenten (bijv. micro-elektronische onderdelen) te beschermen. En dit geldt zowel bij hun productie als bij hun verdere verwerking en de verzending.


[Lees artikel]