Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
03.07.2017

De laboratoriummarkt als aanjager van de omzet


laboratoriummarkt | laboratoriumstoelen

Wat dealers beslist moeten weten over laboratoriumstoelen



Modern, internationaal en zeer dynamisch - het is niet overdreven om de moderne laboratoriummarkt te omschrijven als "de polsslag van de economie". Er zijn maar weinig andere sectoren die zo intensief groeien. Veel ondernemingen en overheidsinstellingen hebben deze ontwikkeling al lang onderkend en investeren in toekomststructuren: ze willen zich ook op de lange termijn en zo breed mogelijk actief zijn in de onderzoeks-, ontwikkelings- en onderwijssector. Deze trend biedt ook dealers van stoelen perspectieven op nieuwe markten.



Synergieën benutten - met laboratoriumstoelen

Het spreekt voor zich, dat als de laboratoriummarkt groeit, er een grotere vraag naar specifieke laboratoriumstoelen ontstaat. Het is daarom verstandig dat dealers die tot nu toe geen speciale producten voor de laboratoriuminrichting in hun assortiment hadden, zich snel vertrouwd maken met de kenmerken van de laboratoriumbranche. Want vaak bestaat, zelfs bij bestaande klanten of projecten die tot nu toe alleen belangstelling hadden voor gewone werk- of bureaustoelen, de behoefte aan zitoplossingen die geschikt zijn voor het laboratorium. Al was het alleen maar om ondernemingen en organisaties complete oplossingen uit één hand te kunnen aanbieden, is het voor veel dealers al de moeite waard om hun knowhow op het gebied van laboratoriumstoelen uit te breiden.



Aan laboratoriumstoelen moeten voldoen aan bijzondere eisen

Laboratoriumstoelen moeten beschikken over bepaalde eigenschappen. Omdat de hygiëne een absolute basisvoorwaarde voor veilig werken is, moeten laboratoriumstoelen afwasbaar en desinfecteerbaar zijn en moet de vormgeving vrijwel naadloos zijn - zonder ontoegankelijke naden en kieren. Bovendien moeten laboratoriumstoelen een ergonomisch ontwerp hebben dat speciaal is afgestemd op laboratoriumwerkzaamheden. Want laboratoriumwerk vraagt om fijne motoriek, nauwkeurigheid en uiterste concentratie. Daarbij moet de medewerker vrij kunnen bewegen en comfortabel zitten, zodat zijn of haar lichaam wordt ontlast – zelfs bij de voorovergebogen houding die zo kenmerkend is voor laboratoriumwerkzaamheden. Maar voor planners en inrichters van laboratoria spelen allang niet alleen technische aspecten een rol.



Inzetten op kwaliteit is de moeite waard, ook bij het ontwerp van laboratoriumstoelen

Terwijl de laboratoriummarkt groeit, ondergaan werkomgevingen een ware transformatie. Of het nu om stijlvol vormgegeven kantoorruimten gaat of om productiehallen waar machines met een oogstrelend ontwerp baden in het licht - representativiteit speelt een steeds grotere rol. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de laboratoriummarkt. Veel exploitanten van laboratoria willen niet alleen een stoel die optimaal inzetbaar is, maar stellen ook hoge eisen aan de kwaliteit van de vormgeving. Een aantrekkelijke en hoogwaardige werkplek wordt inmiddels door veel sollicitanten belangrijker gevonden dan bijvoorbeeld financiële prikkels. Zo kunnen goede laboratoriumstoelen voor werkgevers een steun in de rug betekenen bij het werven van hooggekwalificeerde vakmensen, wat juist in de laboratoriumsector een zeer belangrijk thema is. Bovendien is aangetoond, dat uitstekende stoelen tevreden medewerkers en betere werkresultaten opleveren.





Bent u geïnteresseerd in de zitoplossingen van echte laboratoriumspecialisten? De producten van Bimos vindt u op:




  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print