Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
03.09.2017

Over smartlabs en de laboratoriumstoel 4.0


Smartlab | laboratoriumstoel

Het smartlab komt eraan



Het werkblad staat vol, notities en papierwerk liggen binnen handbereik, de apparatuur voor de volgende proeven staat opgesteld - en dan blijkt uitgerekend het apparaat dat je daarvoor ook nog nodig hebt op een andere afdeling te staan. Inflexibel gereedschap, weinig plaats en een verouderde inrichting zijn in veel laboratoria aan de orde van de dag. Dat maakt arbeidsprocessen vaak gecompliceerd en omslachtig. Tegelijkertijd worden laboratoriumprocessen steeds complexer. Ook de concurrentie tussen laboratoria neemt voortdurend toe. Het labwerk staat daarom, zoals vele andere bedrijfstakken, voor een omslag: handmatige processen worden steeds verder geautomatiseerd, laboratorium-informatiemanagementsystemen (LIMS) zorgen voor planning en structuur. Want wie niet moderniseert, kan op den duur gewoon niet meer meekomen. Met name groeigeoriënteerde laboratoria proberen daarom hun structuren te optimaliseren en zich te specialiseren om flexibeler en efficiënter te worden. Daarvoor is de juiste inrichting nodig, van high end automatiseringsoplossingen tot hypermoderne laboratoriumstoel. Want: het smartlab komt eraan!



De toekomst van het labwerk is digitaal

Een smartlab dat meedenkt heeft medewerkers nodig die het kunnen aansturen, overal ter wereld en in alle talen. Er is haast geen ander werkgebied dat al meer door internationalisering wordt bepaald dan het labwerk. Met name op het gebied van wetenschappelijk onderzoek bestaan er nagenoeg geen landsgrenzen. Juist in tijden van automatisering en digitalisering moeten communicatieprocessen echter fundamenteel transparant en voor iedereen begrijpelijk zijn. Dat bevordert niet alleen de samenwerking met collega's maar stelt ook bijzondere voorwaarden aan de inrichting: van technische apparatuur tot verbruiksmaterialen en laboratoriumstoelen - een optimale laboratoriumwerkplek wijst zichzelf en maakt flexibel en nauwkeurig werken mogelijk. De werkplek wordt niet alleen afgestemd op de desbetreffende taken, maar ook op zijn gebruiker: de laborant. Een goed toegeruste laboratoriumwerkplek is multifunctioneel, zowel in het lab van vandaag als in het smartlab van morgen.



Slimme laboratoria vragen slimme oplossingen

Weg van de analoge processen en op naar digitalisering: De laboratoriuminfrastructuur verandert. Dat betekent bijvoorbeeld dat afzonderlijke apparaten steeds vaker door gemeenschappelijke software met elkaar verbonden zijn. Afzonderlijke verrichtingen kunnen zo gericht worden aangestuurd. Met name kleine en middelgrote ondernemingen kunnen daardoor goed inspelen op de steeds vaker gevraagde individuele oplossingen van hun klanten. Flexibele oplossingen worden echter niet alleen gevraagd van het laboratorium maar ook van de uitrusting daarvan. Want ondanks alle digitalisering wordt van de medewerkers nog altijd opperste concentratie gevraagd, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het welslagen van een project. Medewerkers moeten daarom op de uitrusting kunnen vertrouwen. Voor laboratoriumstoelen of -stahulpen betekent dat een groot zitcomfort en flexibele instellingsmogelijkheden die nauwkeurig werken mogelijk maken. Ook moeten laboratoriumstoelen eenvoudig kunnen worden schoongemaakt en ergonomisch verantwoord zijn. Want ook in tijden van toenemende digitalisering geldt: een goede laboratoriumstoel die aan de eisen voldoet is een van de belangrijkste onderdelen van de laboratoriuminrichting.

Bimos is een van de grootste innovators op het gebied van zitten op de werkplek en is daarom de ideale partner op uw weg naar de toekomst. Want ook voor toekomstige eisen zal Bimos een bijzonder innovatief antwoord vinden en u kunnen voorzien van 'laboratoriumstoelen 4.0'.

Bent u op zoek naar de ultieme werkstoelen voor uw laboratorium van de toekomst? Bekijk dan hier de passende zitoplossingen van Bimos.



  1
  0



         


terug naar het overzicht PDF print