DE OPLOSSING VOOR EEN DILEMMA: SUPERTEC

Het nieuwe bekledingsmateriaal voor comfortabele en robuuste werkstoelen in de productie.

In geen ander werkbereik zijn de eisen aan bekledingsmateriaal van stoelen zo hoog als bij de productie. Het kussen van een werkstoel beïnvloedt in grote mate hoe comfortabel een stoel is, maar ook hoe effectief ermee kan worden gewerkt. Dit kan met name in tijden van "War for Talents" een doorslaggevende rol spelen, omdat sollicitanten en medewerkers tegenwoordig meer belang hechten aan een goede werkomgeving en -uitrusting dan bijv. financiële aspecten. Tegelijkertijd worden kussens in een industriële omgeving ook veel meer aan mechanische belastingen blootgesteld dan op andere werkplekken.

Stoffen kussens bieden een optimaal comfort. Ze zijn zacht en luchtdoorlatend. De medewerker kan er lang comfortabel en zonder te zweten op zitten. Helaas zijn stoffen kussens slechts tot in een beperkte mate robuust, zodat ze in productiebereiken waar het er ruwer aan toegaat vrij snel versleten kunnen raken. Kussens met integraalschuim zijn ook bij een sterke mechanische belasting extreem robuust een eenvoudig te reinigen. Ze bieden echter minder comfort dan stof. Ze zijn harder en niet luchtdoorlatend.

Zo robuust als integraalschuim en zo comfortabel als stof: Supertec. Bimos heeft zich tot doel gesteld om met vernieuwende materialen en producten het werk op industriële werkplekken zo aangenaam mogelijk te maken. Door een intensieve productontwikkeling is het Bimos nu gelukt om de voordelen van stof en integraalschuim in een vernieuwend bekledingsmateriaal met elkaar te combineren. Het resultaat is de wereldnoviteit Supertec. Supertec is zo zacht en luchtdoorlatend als stof en tegelijkertijd zo robuust als integraalschuim. Dit wordt mogelijk gemaakt door een microbeschermlaag, die in een uitgebreid proces op een textiele ondergrond wordt aangebracht. Dankzij de textiele opbouw wordt de natuurlijke luchtcirculatie in stand gehouden. De microbeschermlaag zorgt er tegelijkertijd voor, dat Supertec bestand is tegen sterke mechanische belastingen. Supertec is extreem robuust, antislip, eenvoudig schoon te maken en tegelijkertijd zacht, comfortabel en luchtdoorlatend. Supertec overtuigt ook optisch en voelt aangenaam aan. Door deze combinatie van comfort en functionaliteit vormt het bekledingsmateriaal voor werkstoelen in de productie een verbinding tussen waardering en toegevoegde waarde. Bedrijven profiteren van tevreden medewerkers en een economische uitrusting van de werkplek. Bimos is wereldwijd de enige aanbieder die dit vernieuwende materiaal voor de uitrusting van werkstoelen gebruikt.

Een slimme combinatie: Supertec en verwisselbare kussens. Op dit moment is Supertec exclusief voor de werkstoelen Neon en Sintec verkrijgbaar. Beide stoelen beschikken over handige systemen voor het vervangen van kussens. Zo kunnen de stoelen heel flexibel worden ingezet. Wanneer de stoel voor een ander doeleinde wordt gebruikt, hoeft niet de complete stoel te worden vervangen. De soort toepassing bepaalt wat voor kussen er benodigd is. En wanneer er eens een kussen beschadigd raakt, worden de voordelen van verwisselbare kussens bij de Neon en Sintec duidelijk. De kussens kunnen in een handomdraai en zonder gereedschap binnen een paar seconden worden vervangen. Zo zijn Neon en Sintec flexibele, duurzame en economische oplossingen voor het zitten in een industriële omgeving.

  2
  0         


terug naar het overzicht PDF print