Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
13.09.2017

Desinfectiemiddelen voor het reinigen van laboratoriumstoelen


Desinfectiemiddelen laboratoriumstoel | laboratoriumstoel reiniging

De belangrijkste materiaaleisen voor laboratoriumhygiëne



Alleen schoon is niet voldoende - in laboratoria moet te allen tijde een compromisloze hygiëne heersen. Dat geldt voor alle soorten laboratoria, van farma tot chemie en van biotech tot de zorg. Want zelfs de allerkleinste onzuiverheden kunnen resultaten beïnvloeden, vervalsen of geheel teniet doen. Om micro-organismen te vernietigen of te inactiveren worden uiteenlopende desinfectiemiddelen gebruikt. Deze bevatten meestal sterk geconcentreerde alcohol, zoals bijvoorbeeld isopropanol. Dergelijke middelen zijn vaak zeer agressief en kunnen materialen op den duur aantasten. Voor de inrichting kan dat een grote uitdaging worden, met name bij voorwerpen die worden belast door veelvuldige, intensieve reiniging, zoals bijvoorbeeld laboratoriumstoelen.



Voor het welslagen van de laboratoriumstoelreiniging: kunstleder en integraalschuim

Om aan de hoge hygiëne-eisen te voldoen, moeten de materialen bij laboratoriumstoelen in de eerste plaats bestand zijn tegen de gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen. Met name de eisen voor de zittingen zijn lastig, want die moeten bovendien zacht en comfortabel zijn. Kunstleder biedt bijvoorbeeld een goede combinatie van de hygiënische aspecten en een hoog zitcomfort. Laboratoriumstoelen met deze bekledingsoorten bleken het best bestand te zijn tegen de gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen. Daarnaast zijn ze bovendien comfortabel om op te zitten. Wanneer bij een laboratoriumstoel een grote resistentie tegen mechanische invloeden is vereist, is een zitting van integraalschuim de juiste keuze. Ook in dit geval moet men erop letten dat de kwaliteit van de bekleding niet achteruitgaat door de hoge belasting door reinigings- en desinfectiemiddelen. Want veelvuldige reiniging met agressieve middelen kan ertoe leiden dat het oppervlak mettertijd bros, gescheurd en hard wordt.



Gecertificeerde bestendigheid tegen desinfectiemiddelen van Bimos

De portfolio laboratoriumstoelen van Bimos is ontworpen volgens een geheel eigen 'Hygienic Design'-concept. Naast een zo gesloten mogelijke vormgeving die zorgt dat er geen onzuiverheden kunnen ophopen in naden en kieren, ligt de nadruk op het gebruikte materiaal. De oppervlakken zijn niet alleen gemakkelijk te reinigen, ze zijn ook sterk en duurzaam resistent tegen alle reinigings- en desinfectiemiddelen die bij laboratoriumreiniging worden gebruikt. Zowel de door Bimos gebruikte kunstlederen bekleding Skai en Magic als de integraalschuimmodellen hebben aangetoond zeer sterk bestand te zijn. De geschiktheid van de laboratoriumstoelen in combinatie met reinigings- en desinfectiemiddelen is door Fraunhofer gecertificeerd volgens ISO 2812.







Bent u geïnteresseerd in laboratoriumstoelen met gecertificeerde bestendigheid tegen reinigings- en desinfectiemiddelen? Bekijk dan hier de portfolio van Bimos.




  1
  0



         


terug naar het overzicht PDF print