Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
04.09.2017

Staand werk in het laboratorium gemakkelijker maken - met stahulpen


Staand werk laboratorium | stahulpen laboratorium

De bijzondere eisen aan stahulpen in de laboratoriumomgeving



Ongeacht het exacte vakgebied: labwerk is vaak staand werk. Processen in een laboratorium zijn zelden statisch. Men werkt vaak aan verschillende stations en regelmatig aan meerdere tegelijk. Een laboratoriummedewerker moet zich flexibel kunnen bewegen. Snel opstaan mag net zo min een probleem zijn als geconcentreerde, fijnmotorische handelingen. In het lab wordt aan veel stations ook steeds langer staand gewerkt. Langdurig staand werk is echter belastend voor het menselijk lichaam.



De beste ondersteuning bij labwerk - met passende stahulpen

Veel laboratoriumtaken zijn van nature eerder geschikt voor staand werk. Snel pipetteren vindt bijvoorbeeld doorgaans plaats aan een hoge tafel. Zittend is de laborant bij dergelijke processen in veel gevallen niet flexibel genoeg. Staan is voor de laborant op den duur echter vermoeiend en belast het lichaam. Zo is staand werk zonder geschikte stahulp verantwoordelijk voor uiteenlopende aandoeningen, van hart- en vaatziekten tot aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Een goede stahulp kan hier uitkomst bieden. Hierbij wordt de wervelkolom ondersteund in een ergonomische, passende houding en wordt de medewerker ontlast zonder het werk daarbij te hinderen. In tegendeel: in het meest optimale geval beweegt de stahulp in alle richtingen mee en wordt alle voor de handeling vereiste ruimte vrijgehouden. Een compacte, handzame vormgeving is bovendien ruimtebesparend waardoor de stahulp gemakkelijk van de ene werkplek naar de andere kan worden verplaatst.



Speciale oplossingen voor staand werk in het laboratorium

In laboratoria gelden op veel gebieden heel speciale regels. Dat geldt met name voor de hygiëne en orde, ook met betrekking tot de structuur van de werkplekken: Schoon, efficiënt werk vraagt om optimale ordening van de ruimte. De uitrusting moet zijn toegespitst op deze speciale vereisten. De oplossingen voor staand werk in laboratoria van Bimos sluiten exact aan op deze vereisten: De laboratoriumstahulpen zijn ruimtebesparend, voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen en zijn buitengewoon robuust. Ze nodigen uit tot bewegen en bieden zo de gevraagde ergonomische ondersteuning. Laboratoriumstahulpen kunnen zelfs stresssituaties tijdens het dagelijks laboratoriumwerk voorkomen. Deze ontstaan bijvoorbeeld wanneer in korte tijd veel proeven moeten worden uitgevoerd aan verschillende werkstations tegelijk. Omdat zelfs onder hoge tijdsdruk de concentratie en nauwkeurigheid niet moeten worden beïnvloed, wordt van de laboratoriumstahulpen grote flexibiliteit verwacht. De Labster-stahulp van Bimos speelt bijvoorbeeld op deze uitdaging in met de innovatieve pendelvoet. Deze bevordert dynamisch 'sta-zitten' en werkt zo langdurige ontlastend voor het lichaam. Bovendien vergroot zijn bijzonder flexibele steunvlak de bewegingsradius en is grote bewegingsruimte mogelijk voor nauwkeurige, snelle en efficiënte werkresultaten.

Wilt u het staand werk voor uw medewerkers wat gemakkelijker maken met voor het laboratorium geschikte oplossingen? Informeer dan meteen naar onze laboratoriumstahulp 'Labster'.



  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print