Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
18.07.2017

Het budget is van invloed op het onderzoek


budget | laboratoriumstoel

Waarmee overheidsinstellingen rekening moeten houden bij het inrichten van laboratoria



Of het nu om het onderwijs, de gezondheidszorg of wetenschappelijk onderzoek gaat - overheidsinstellingen beschikken over veel laboratoria die onderzoek doen op de meest uiteenlopende vakgebieden. Al deze onderzoeksgebieden hebben echter een ding gemeen: bij de inrichting opereren de overheidsinstellingen op een budgettair gevoelig gebied en worden bijna altijd gedwongen om te besparen waar mogelijk. Desondanks zijn ook instellingen met een gering budget zich ervan bewust, dat alleen goed ingerichte laboratoria voldoen aan de randvoorwaarden voor een optimaal onderzoeks-, test- en onderwijsklimaat. Het belang van kwaliteit kan zeer goed worden uitgelegd aan de hand van een laboratoriumstoel - dit toont tevens aan, dat er ook betaalbare oplossingen zijn om zonder problemen aan de eisen te voldoen. Maar wat zijn dan precies de eisen waaraan een moderne laboratoriumstoel in de overheidssector tegenwoordig moet voldoen?



Wat ook het budget is: doe geen concessies aan de hygiëne

De basisvoorwaarde voor een kwalitatief hoogwaardige werkomgeving in het laboratorium - en overeenkomstige resultaten - is absolute hygiëne. Want niets kan werkresultaten zo negatief beïnvloeden, als vuil, micro-organismen of overgebrachte besmettingen. Om een reële bijdrage te leveren aan optimale hygiëne in het laboratorium, moet een stoel een vrijwel naadloze vormgeving hebben. Want alleen dan kunt u ervan op aan, dat vuilresten zich niet ongemerkt afzetten op ontoegankelijke plekken. Daartoe moet de stoel natuurlijk zijn bekleed met afwasbare materialen en moet deze bestand zijn tegen de gangbare desinfecterings- en schoonmaakmiddelen.



Een laboratorium moet kunnen incasseren

Niet alleen wat betreft het budget maar ook met betrekking tot het intensieve gebruik, gelden in veel overheidsinstellingen bijzondere randvoorwaarden. In grote laboratoria, opleidingsruimten, universiteiten en hbo-scholen worden de werkplekken bijvoorbeeld regelmatig aangepast, met steeds andere gebruikers. Zo kan dezelfde stoel binnen korte tijd worden gebruikt door verschillende medewerkers, respectievelijk studenten. Een laboratoriumstoel met een compacte constructie is onder meer duurzamer, en gaat langer mee. Een oplossing die eenvoudig kan worden opgeslagen, kan ook sneller worden opgeruimd en bespaart kostbare ruimte - want elke vierkante meter laboratoriumruimte is duur en moet optimaal worden benut.



Op de juiste wijze bezuinigen: op de complexiteit van de laboratoriumstoel

Als stoelen naast hygiënische aspecten en materiaaltechnisch incasseringsvermogen ook over ergonomische eigenschappen beschikken, is het belangrijk, dat deze functionaliteit in een laboratoriumomgeving ook eenvoudig te bedienen is. De beste instelling voor individuele voorkeuren en standaardlichaamsmaten is alleen zinvol, als deze ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Vanuit deze gedachte is het ontwerp van de laboratoriumstoelen van Bimos gebaseerd op een eigen laboratoriumergonomie, die volledig is afgestemd op de specifieke omstandigheden in laboratoria en waarvan de bediening vrijwel voor zich spreekt. Van specialisten tot allrounders: onze laboratoriumstoelportfolio biedt altijd een duurzame zitoplossing op topniveau. Zelfs wanneer budgettaire richtlijnen u ertoe dwingen om de beschikbare middelen voor de laboratoriuminrichting zo efficiënt mogelijk te besteden.



Bimos laat u graag zien hoe u uw laboratorium kostenefficiënt kunt inrichten met hoogwaardige laboratoriumstoelen.




  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print